Artikel

Wees voorzichtig met planten die giftig zijn voor katten


Pas op voor planten die giftig zijn voor katten. Gevaren liggen op de loer zowel in het appartement als in de tuin. Bekijk ook onze lijst met planten giftig voor katten, die je een kort overzicht geeft van de meest voorkomende giftige planten. Katten houden van planten - maar wees voorzichtig met giftige planten - Afbeelding: Shutterstock / DragoNika

Bij de aanschaf van een nieuwe plant voor de tuin of het huis is het niet altijd duidelijk of het een niet-giftig planttype is, de mate van toxiciteit varieert sterk tussen planten. Als de kat alleen ziek wordt tijdens het eten van een plant, kunnen andere giftige stoffen of gif in grote hoeveelheden een ernstige bedreiging vormen voor het leven en de ledematen van de fluwelen poot - vooral als de vergiftiging niet als zodanig wordt herkend en behandeld.

Plantenvergiftiging bij katten

Katten verdragen sommige stoffen die mensen gemakkelijk aankunnen niet. Daarom moet je, vooral in een huishouden met huisdieren, oppassen dat ze geen toegang hebben tot giftige planten. Hoe de kat de stof heeft ingenomen, is ook bepalend voor de mate van vergiftiging. Heb je de plant gegeten, gelikt of een substantie door de huid opgenomen?

Cats by Nature: katten op ontdekkingstocht

Tea tree olie is een andere giftige plantensubstantie die vergiftigingsverschijnselen bij katten kan veroorzaken. Katten drinken ook graag oud bloemenwater. Er kunnen giftige stoffen in de rottende bloemen zitten - dus laat je kat er nooit van drinken. Gebruik ook geen bladglans of pesticidespray op uw planten of bloemen. Dit kan ook leiden tot vergiftiging in je schat.

Bij vermoeden: raadpleeg een dierenarts

Vergiftigingsverschijnselen zijn braken en diarree, verhoogde speekselvloed, tremoren, rusteloosheid, tuimelen, verlamming, in het bijzonder smalle of brede pupillen of ernstige opwinding. Als u vergiftiging met uw geliefde vermoedt, ga dan onmiddellijk naar een dierenarts.

Video: The Guy Who Didn't Like Musicals (Juli- 2020).