Informatie

Huidschimmel bij de kat: behandeling


Als u huidschimmel bij de kat vermoedt, moet u een dierenarts raadplegen. Hij zal uw kamer-tijger onderzoeken met behulp van een haar- of huidmonster en zal snel bepalen of uw vermoedens worden bevestigd. In geval van huidschimmel moeten alle huisdieren worden behandeld - Afbeelding: Shutterstock / Africa Studio

Een veterinair onderzoek zal niet alleen bepalen of uw kat huidschimmel heeft, maar ook welk type ziekteverwekker de schimmelziekte is. Dit resulteert vervolgens in een medicamenteuze behandeling voor alle dieren die in uw huishouden wonen.

Medicamenteuze behandeling voor huidschimmel

Het behandelen van een schimmelziekte is een langdurig proces: het kan enkele weken duren voordat u van de ziekteverwekkers af bent. Het is belangrijk dat, zelfs als slechts één van uw huisdieren symptomen vertoont, u alle dieren behandelt die bij u wonen, omdat zelfs volledig gezonde vierbenige vrienden de ziekteverwekker kunnen dragen.

De behandeling van huidschimmels bij katten kan worden uitgevoerd met verschillende antischimmelmiddelen in de vorm van tabletten, crèmes, zalven of wasoplossingen die bijvoorbeeld de actieve ingrediënten ketoconazol, itraconazol of griseofulvin bevatten. Daarnaast worden andere maatregelen aanbevolen om op de lange termijn van de ziekte af te komen.

Thuisbehandelingen en vaccinaties

Omdat de ziekteverwekkers voor schimmelziekten jaren in de dekens, manden en andere objecten en favoriete plaatsen van de kat kunnen blijven, moet je ze ook schoonmaken met een speciaal middel dat je van de dierenarts krijgt.

Wanneer de kat bang is voor de dierenarts

Als je kat bang is voor de dierenarts, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om haar een beetje bang te maken ...

Uw dierenarts kan ook een speciaal vaccin tegen huidschimmel aanbevelen als uw huisdier erg vatbaar is voor de ziekte. Het actieve ingrediënt zorgt er ook voor dat de bestaande infectie sneller geneest. Vergeet na het behandelen van dieren en huishoudelijke artikelen altijd dat schimmelinfecties bij katten ook op mensen kunnen worden overgedragen en desinfecteer uw handen of draag vanaf het begin handschoenen.

Video: Wondermiddel tegen jeuk, schimmel en mijt?! ProefWijzer (Juli- 2020).