Opmerkingen

Kat niest: mogelijke oorzaken


Koude kou is een van de grootste nachtmerries van fluwelen poothouders. Als een kat niest, kunnen er andere redenen zijn. Het kan bijvoorbeeld vanwege deze dingen zijn. Een bloem kan een kat zeker doen niezen - Afbeelding: Shutterstock: Nailia Schwarz

Katten hebben een zeer gevoelige neus. Dus een kat niest vrij snel. De triggers van de "hatschi" kunnen heel verschillend zijn. Zeer banale dingen zijn mogelijk, zoals een pluisjes of een stofje in de neus van je fluwelen poot. Als het daar jeukt, kan het het niezen veroorzaken - net zoals wij mensen dat doen. Alleen dat het met katten veel sneller kan gaan.

De kat niest wanneer de neus jeukt

De stofzuiger is een van de oorzaken van niezen in huistijgers. Op een gegeven moment roept het gebruik ervan meestal veel stof op. Het is zo fijn dat wij mensen het vaak helemaal niet opmerken. De neus van het subtiele katje voelt onmiddellijk gestoord: de kat niest. Een andere trigger is de geur die een stofzuiger verzamelt en die de fluwelen poten veel intenser waarnemen dan wij. Hetzelfde geldt voor parfums, luchtverfrissersprays en dergelijke. Gebruik het in het beste geval spaarzaam wanneer uw huisdier in de buurt is.

Droge lucht in huis kan er ook voor zorgen dat uw kat niest omdat de slijmvliezen van de dieren proberen de droogte te compenseren door meer vocht te produceren. Het kan ook een allergie zijn voor het niezen van je fluwelen poot, het is het beste om dit door je dierenarts te laten controleren.

Tien katten sluipen rond

Mogelijke oorzaak: katten snuiven

Maar het hoeft geen van deze relatief onschadelijke oorzaken te zijn. De reden dat je kat niest, kan natuurlijk ook een kat zijn die snuift. Het is een besmettelijke ziekte die van kat op kat wordt overgedragen. Medicijnen zijn dringend nodig, dus u moet snel met uw fluwelen poot naar de dierenarts gaan. Een goed immuunsysteem kan een preventieve werking hebben.

Video: konijn niezen of een konijn dat niest: de oorzaak is snot in de neusgangen (Juli- 2020).