Informatie

Dit is hoe je niezen bij katten kunt behandelen


Niezen bij katten kan verschillende triggers hebben. Je moet afhangen van hoe je het behandelt. U kunt hier tips krijgen. Niezen bij katten moet vaak worden behandeld met medicijnen - Afbeelding: Shutterstock / Andrey Kuzmin

Als het niezen van uw kat wordt veroorzaakt door irritatie van uw gevoelige neus, kunt u deze relatief gemakkelijk behandelen. Verwijder eenvoudig de oorzaak van het niezen. Dit kan bijvoorbeeld een bloem, een parfum of gewoon een stofje zijn. Als je merkt dat de huisgenoot van je huisdier erg geïrriteerd is door bepaalde items in je huishouden, kun je deze het beste verwijderen. Vanzelfsprekend moet u stofzuigen, stof vegen en de vloer regelmatig roeren.

Niezen bij katten: reinheid helpt

Je kat kan ook niezen in droge lucht. Hier kan een luchtbevochtiger de sfeer in uw huis aangenamer maken voor uw huisdier. Als u een allergie vermoedt, moet een dierenarts deze in elk geval behandelen. Afhankelijk van hoe ernstig de intolerantie is en waartegen het is, moet de kat mogelijk medicamenteuze therapie krijgen.

Bengaalse kittens: dierlijk schattig en wild patroon

Als de kat verkouden is

Als uw fluwelen poot verkouden is, hangt dit ook af van hoe ernstig de symptomen zijn. Als niezen het slechtste teken is, is er waarschijnlijk een relatief onschadelijke verkoudheid. Desondanks moet een medische professional uw fluwelen poot onderzoeken en behandelen. Een echte kat die snuffelt, is een besmettelijke ziekte die erg gevaarlijk kan zijn.

Video: Tips en Trucs voor het gebruik van de Aerokat bij katten met Asthma (Juli- 2020).