Kort

De kat alleen houden: mogelijke nadelen


Alleen blijven kan nadelen hebben voor sociale, speelse en knuffelige dieren zoals katten. Als ze veel alleen zijn en als huiskatten worden gehouden, is het leven met een tweede kat meestal aangenamer voor hen. Eenzame veehouderij: veel katten vervelen zich zonder hun eigen soort - Afbeelding: Shutterstock / Vlue

Sommige katten, die er niet aan gewend zijn, geven er de voorkeur aan alleen te zijn. Als u echter de keuze hebt om uw katten vanaf het begin in een dubbele verpakking te houden, zult u ze meestal een groot plezier doen. Een kat die elke dag urenlang alleen is en geen vrije toegang heeft, kan zich snel eenzaam voelen en beginnen te vervelen.

Eenzaam houden: de speel- en knuffelpartner ontbreekt

Als je katten observeert die een tijdje in tweetallen leven, zie je ze rond ravotten, elkaar achtervolgen en zichzelf aanvallen - net zoals de kleine jagers genieten. Ze reinigen hun vacht en geven zichzelf warmte tijdens het slapen. Zelfs als iemand zo veel geeft om zijn geliefde huisdier, is het gewoon moeilijk voor hem om het gezelschap van een dier van zijn soort te vervangen - vooral natuurlijk niet wanneer hij aan het werk is.

Als de kat zich verveelt: mogelijke gevolgen

Hoewel niemand thuis is, verveelt de kat zich vaak en kan deze op verschillende manieren uitdrukken. Menige viervoeter laat niets zien, sommige mensen daarentegen uiten hun ongenoegen door te veel te eten of door te wennen aan ongewenst gedrag. Voorbeelden hiervan zijn krabben aan het behang of het meubilair en in veel gevallen ook rommeligheid. Als een kat geen stoom kan afblazen met zijn leeftijdsgenoten, is het ook mogelijk dat hij de neiging heeft om klauwen en tanden te gebruiken bij het spelen met mensen, gewoon omdat het eigenwijs is.

Variatie bij het spelen met de kat: ideeën

Hetzelfde spelen voor katten is net zo saai voor katten als voor ons mensen. Het gevolg: ...

Zelfs als de twee-op-positie vaak aangenamer is voor de kat dan de enkele positie, zijn er natuurlijk gevallen waarin er gewoon geen andere manier is dan de kat alleen te houden. Als, uit ervaring, een tijger niet kan worden gesocialiseerd met anderen, of al heel oud is, probeer je leven dan zo mooi en gevarieerd mogelijk te maken met veel liefde, speel- en knuffeltijd.

Video: GEZONDHEID IS LICHT - RUUD ELFERS - DEEL 22. INJURED DUMBASS (Juli- 2020).