Kort

Zoektips: kleine kattenrassen


Er zijn geen bewust gefokte "dwergkatten", maar sommige kleine kattenrassen zijn gevoeliger dan andere. In het volgende beschrijven we welke fluwelen poten erbij horen. Kleine kattenrassen: de Singapura-kat is er een van - Foto: Shutterstock / Krissi Lundgren

De kleine kattenrassen - zo niet de kleinste - omvatten de Singapura-katten. Zoals hun naam al doet vermoeden, komen de fluwelen poten uit de stadstaat Zuidoost-Azië. Ze wegen slechts ongeveer twee tot drie kilogram en zijn daarom zeer subtiel gebouwd. De knuffelige kat is ongecompliceerd en is blij met regelmatig werk. In de regel houdt ze vooral van de houding ten opzichte van een medemens.

Dit zijn met name kleine kattenrassen

De Munchkin behoort ook tot de miniatuur fluwelen poten. Het lichaam van de rustige kat is eigenlijk normaal van formaat, maar het heeft korte poten die niet typisch zijn voor katten - bijna als een teckel. Het werd ontdekt in de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig staat ze bekend als een zachte familiekat die zich onderscheidt door elegante terughoudendheid.

De kat van Bombay is ook een vrij klein dier. Maar het is gespierd gebouwd, waardoor het groter kan lijken. De zwarte "mini-panter" is intelligent en aanhankelijk. Hij voelt zich bijzonder comfortabel in een gezinshuishouden of bij een speelkameraadje.

Kleine kattenrassen: deze horen erbij

Tips voor mini-fluwelen poten

De Ceylon-kat is een nog relatief onbekende soort en behoort tot de kleine kattenrassen en komt uit de eilandstaat Sri Lanka, wiens vroegere naam Ceylon is. De huistijger werd voor het eerst geïntroduceerd in Europa vanuit de tropen in de jaren zestig. Ze is tenger en zeer actief. Voldoende lichaamsbeweging en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor de mooie exotische vrouw.

Video: 10 Google-zoektips (Juli- 2020).