Opmerkingen

Op vakantie met kat en auto: zo slaagt de reis


Of u nu naar de dierenarts gaat of op vakantie gaat - voor een kat betekent autorijden altijd stress. Met behulp van een transportkist en de juiste voorbereidingen kunt u uw fluwelen poot echter de reis zo aangenaam mogelijk maken. Sommige katten houden van de auto beter van buiten dan van binnen - Afbeelding: Shutterstock / Zanna Holstova

Omdat autorijden altijd een last voor de kat is, moet u uw huisdier alleen meenemen op vakantie als er echt geen andere manier is. Als u niet kunt rondrijden, is het belangrijk om uw trouwe viervoeter in een voldoende grote transportdoos onder te brengen en regelmatig pauzes te nemen.

Neem kat in de auto: de juiste voorbereiding

Voordat je je kat in de auto meeneemt, had de huistijger gewend moeten zijn aan de transportbox. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de kat een paar dagen voor transport de doos te laten verkennen en er het beste een van je favoriete dekens in te leggen. Het is belangrijk dat de transportbox groot genoeg is om de kat comfortabel te laten zitten, liggen en omdraaien.

Als u van plan bent een lange rit te maken en niet weet hoe uw kat zal reageren, moet u een tijdje van tevoren een proefronde maken met de kat, huisdierendrager en auto, zodat uw viervoeter kan wennen aan de situatie. Belangrijk: de kat moet altijd in de transportbox blijven - als hij zich vrij in de auto beweegt, vervalt de verzekering in geval van een ongeval.

Vakantiereis met Stubentiger

Als de kat in de transportbox zit, kunt u de box het beste kruiselings in de rijrichting op de achterbank plaatsen en met de heupgordel vastzetten. Het is het beste om elke twee uur een pauze te nemen tijdens het rijden, zodat uw kat iets kleins kan eten of drinken. Wees voorzichtig bij het openen van de transportbox in een rustruimte: angstige katten kunnen eruit springen en weer verdwijnen.

Als je drie tot vier uur rijdt, is het voldoende om de kat geen grote maaltijd te geven voor de reis, maar om hem na aankomst goed te voeren. Aan de andere kant is het het beste om je kamertijger niet bloot te stellen aan lange reizen van een halve dag of meer.

Cat boarding: Tips voor de vakantie

Als uw kat tijdens uw vakantie in een kattenpension moet verblijven, vereist dit enige voorbereiding ...

Video: 24 UUR NIET HET TOILET GEBRUIKEN MET HANWE! (Juli- 2020).