Opmerkingen

Getuige van wreedheid jegens dieren? Juist gedrag


Heb je wreedheid tegen dieren gezien, mogelijk gezien hoe een hond op straat werd mishandeld, de kat van de buurman steeds meer verwaarloosd of dieren niet op de juiste manier werden gehouden? Dan moet je handelen. Een advertentie is vaak de juiste stap. Iedereen die wreed naar dieren kijkt, is medeplichtig - Shutterstock / Ksenia Raykova

Als het gaat om dierenmishandeling, is één ding hip: burgerlijke moed. Iedereen die wreed naar dieren kijkt, is medeplichtig. Het is belangrijk dat u zich correct gedraagt ​​wanneer u observeert hoe dieren lijden.

De eerste stappen wanneer u dierenmishandeling observeert

Ongeacht of u verwaarlozing, ongepast gedrag of direct misbruik ziet, zoals het gebruik van geweld, de eerste stap moet altijd directe interventie zijn. Praat met de eigenaar van het huisdier persoonlijk over zijn wangedrag en vertel hem zo feitelijk en vriendelijk mogelijk wat hij denkt dat hij beter zou kunnen doen in de veehouderij. De eigenaar van het huisdier weet misschien niet dat zijn dieren lijden en niet boos zijn.

Belangrijk: als u merkt dat een dier acuut levensgevaarlijk is of in wrede omstandigheden, zoals gevaarlijke houdomstandigheden of fysiek geweld, bel dan onmiddellijk de politie op nummer 110 en bij voorkeur ook de dichtstbijzijnde dierenarts. Kom alleen rechtstreeks op de site tussen als u uw eigen welzijn niet in gevaar brengt.

Huisdieren: PETA eist een wet ter bescherming van huisdieren

Volgens schattingen leven er ongeveer 31 miljoen huisdieren in Duitsland, met enkele dieren zoals vissen ...

Een klacht indienen tegen dierenmishandeling: bewijs is een voordeel

U kunt dierenmishandeling melden bij het Veterinair Bureau of rechtstreeks bij de politie. Beide autoriteiten zijn verplicht uw kennisgeving na te leven. Het beste is om een ​​schriftelijke kennisgeving in te dienen en dit te onderbouwen met verzameld bewijs - uiteindelijk hebben rechtbanken uiteindelijk feiten nodig. De vereniging "Dierenbescherming zonder grenzen" beveelt aan de klacht op zijn website te documenteren door middel van foto's of films. Noteer bovendien gegevens zoals namen, adressen of auto-nummers van eigenaren van huisdieren die een of meer dieren martelen. Elk bewijs helpt de dieren.

Getuigen zijn ook belangrijk. Heeft een buurman misschien iemand gezien die zijn hond in huis martelde? Zijn er voorbijgangers op straat die ook iets hebben gemerkt? Ontvang de adressen en telefoonnummers van getuigen en verwijs ernaar wanneer ze verschijnen. Ook aan te raden: Neem contact op met plaatselijke dierenwelzijnsverenigingen en -verenigingen als u wreedheid jegens dieren hebt vastgesteld. In de meeste gevallen bieden deze u belangrijke ondersteuning in de strijd voor dierenwelzijn. Na het indienen van een melding moet u op de hoogte blijven en uzelf op de hoogte houden van de zaak bij de politie of de dierenwelzijnsvereniging, die om veiligheidsredenen kan helpen.

Video: DOMINION Documentary. 2018 (Juli- 2020).