Informatie

Kruidenpijnstillers voor honden: welke zijn er?


Soms moeten pijnstillers voor honden worden gebruikt, zodat de vierbenige vrienden sneller kunnen herstellen of minder last hebben van chronische ziekten. Veel pijnstillers hebben echter langdurige bijwerkingen, belast de maag, lever of andere organen. Zijn kruidenpijnstillers beter voor honden? Honden mogen nooit homeopathische of kruidenremedies nemen zonder de dierenarts te raadplegen - Shutterstock / Monika Wisniewska

Helaas kunnen kruidenpijnstillers voor honden ook bijwerkingen hebben, dus uit voorzorg mag u nooit zelf medicatie toedienen. Er zijn immers veel natuurlijke producten en planten die giftig zijn voor honden, bijvoorbeeld sommige paddestoelen, lelietje-van-dalen, druiven of cacao en chocolade.

Verduidelijk kruiden pijnstillers voor honden met de dierenarts

Zelfs als kruidenpijnstillers voor honden minder bijwerkingen hebben dan chemische stoffen, zijn ze niet geheel onschadelijk. Een te hoge dosis kan in sommige gevallen giftig zijn, een te lange gebruiksperiode kan leiden tot een gewoonte. Daarom is het noodzakelijk dat u met een deskundige dierenarts spreekt en hun instructies zorgvuldig opvolgt voordat u kruidenpijnstillers voor honden gebruikt. Ook in de homeopathie zijn er pijnstillers van plantaardige oorsprong die u kunt bespreken met een ervaren dierlijke homeopaat.

4 tekenen dat uw hond pijn heeft

Niemand ziet zijn hond graag pijn lijden, hoe belangrijker het is om hem vroeg te behandelen ...

Deze kruidenremedies hebben een analgetisch effect

Producten met wilgenschors bevatten salicylzuur, dat ook dient als een actief ingrediënt in aspirine. De chemische pijnstiller voor honden met het actieve ingrediënt acetylsalicylzuur (ASA) bevat echter ook de zogenaamde acetylgroep, die de bloedstolling remt en daarom kan leiden tot kleine bloedingen in het maagdarmkanaal. Wilgenschors heeft geen acetylgroep, maar salicylzuur heeft een analgetisch effect bij honden. Kruidenpijnstillers voor honden die ook ontstekingsremmende effecten hebben, kunnen ook worden verkregen bij brandnetels of rozenbottels. Een homeopathisch middel tegen ontstekingen zijn bolletjes of tabletten met de naam "Belladonna D 6" van de dodelijke kers.

Voor uitwendig gebruik kunt u kruidenpijnstillers gebruiken voor honden met extracten van arnica, goudsbloem, smeerwortel, fenegriek of brandnetel. Pepermuntolie en sint-janskruidolie zijn ook geschikt. Zorg er echter eerst voor dat de huid van uw hond de middelen verdraagt ​​en bespreek ook de externe toepassing met uw dierenarts.

Video: Verzekeringen: Welke zijn er? Welke is nodig? +Tips! (Juli- 2020).