Opmerkingen

Grasmijten behandelen: wat helpt uw ​​hond?


Met het begin van de zomer zijn grasmijten terug in het hoogseizoen. Of u uw hond moet behandelen, hangt af van de symptomen die hij heeft. Wanneer besmet met grasmijten, verlicht een speciale shampoo de jeuk bij de hond - Afbeelding: Shutterstock / dezi

Als uw viervoetige vriend lijdt aan de mijten, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u hem ook moet behandelen. Omdat de kleine spinachtigen vervelend zijn, maar meestal onschadelijk. Als u zeker weet dat uw vierbenige vriend is geïnfecteerd door de parasieten, moet u eerst de aangetaste huidgebieden zorgvuldig onderzoeken. Als je beter kijkt, zie je kleine oranjegele vlekken op de huid van de hond.

Behandeling van grasmijt: verlicht jeuk

Grasmijten veroorzaken een soms ernstige jeuk, die nog wordt verergerd door het krabben van de hond. Omdat de mijten anders niet schadelijk zijn voor de hond, is het meestal voldoende om de symptomen te behandelen. Om de jeuk te verlichten, kun je je vierbenige vriend wassen met een anti-parasitaire shampoo. Speciale chemische en homeopathische middelen zijn ook beschikbaar om de spinachtigen te doden. Soms helpt het als je de maag, borst, benen en hondenpoten van je vierbenige vriend met lauw water wast na het ravotten in het gras en de larven wegspoelt.

Er zijn bepaalde plekken die de larven van de grasmijt jeuk veroorzaken. Dit omvat vooral de lichaamsdelen die in contact komen met de grond of het gras: poten, hoofd, benen, buik en borst. Bij katten zijn de punt van de staart en de binnenkant van de oorschelpen populaire plaatsen voor ongedierte. Over het algemeen geven de mijten de voorkeur aan gebieden met een bijzonder dunne huid.

Grasmijten bij honden: zo herkent u het ongedierte

Vooral in de zomer en herfst hebben veel honden te maken met grasmijt. Maar hoe kan ...

Als uw hond lijdt aan mijten, moet u alle dekens wassen en de ligplaatsen van uw vierbenige vriend grondig schoonmaken, net als bij andere parasieten - zoals teken of vlooien. Dit voorkomt dat het ongedierte je lieveling nog meer vermenigvuldigt en martelt.

Behandel ontstekingen

Als u echter merkt dat de huid rond de prikplaats ontstoken raakt, is het meestal noodzakelijk om verdere maatregelen te nemen. Ontstekingsremmende zalven kunnen dan een goede aanvulling zijn op de reinigingsbaden. Als u niet zeker weet of grasmijten echt verantwoordelijk zijn voor de symptomen van uw hond, moet u zeker een dierenarts raadplegen in plaats van alleen met de behandeling te beginnen.

Video: Wondermiddel tegen jeuk, schimmel en mijt?! ProefWijzer (Juli- 2020).