Opmerkingen

Mooie Egyptische Mau: tips om hem te houden


Als je de Egyptische Mau de juiste soort wilt bieden, heb je vooral één ding nodig: veel ruimte. Deze kat is gewoon niet de juiste om in een klein appartement te wonen omdat hij extreem actief is. Lees hier waar u op moet letten. Ruimte, klimmogelijkheden en een metgezel: dat is wat de Egyptische Mau leuk vindt - Afbeelding: Shutterstock / Sarah Fields Photography

Omdat de Egyptische Mau geen grote fan is van stress en drukte, voelt hij zich meestal prettiger in stille huishoudens. Het is belangrijk dat deze een maat en uitrusting hebben die aan hun behoeften voldoen.

Vrijheid of wonen?

In principe is deze kat zeer flexibel. Toch houdt ze meer van het buitenleven dan van het huishouden. Dus als je de Egyptische Mau zonder toestemming wilt houden, moet je hem veel bieden. Uitgebreide klimmogelijkheden, veel afwisseling tijdens het spelen, spannende uitzichtpunten en voldoende tijd om te knuffelen met de eigenaren zijn belangrijk voor hen. Het heeft veel ruimte nodig zodat ze het tempo goed kunnen instellen en stoom kunnen afblazen tijdens het spelen.

Natuurlijk houdt de fascinerende exotische vrouw er vooral van om vrijster te zijn. Misschien moet dit worden beveiligd - de zeldzame, waardevolle kat kan een verleiding zijn voor dieven. Tips voor het houden van scharrelkatten vind je in de gids, onder andere: "Veilige opruiming voor de kat in de tuin".

Houding van de Egyptische Mau: beter in paren dan alleen

De Egyptische Mau is erg mensgebonden. Ze houdt van en geniet van haar knuffel- en speeleenheden en is blij als de tweevoeters met wie ze samenwoont veel tijd voor hen hebben. Maar deze fluwelen poot is ook terughoudend om het te doen zonder een metgezel die fysiek en temperamentvol is opgegroeid, omdat ze sociaal is en gewoon niet graag alleen is. Er zijn meestal geen problemen met andere huisdieren of kinderen als er niet teveel drukte is.

Levendig en knuffelig: de Egyptische Mau

De Egyptische Mau is een kat met een ongelooflijk levendig karakter en veel beweging ...

Egyptian Mau: onderhoudsvriendelijk kattenras

Borstel de korte, sterke vacht van de mooie kat een of twee keer per week om huid en haar gevoed en gezond te houden en om uw huisdier blij te maken met de extra aaieneenheid. In de regel houdt de Mau veel van poetsen. Voor klauwverzorging moet je zeker de fluwelen poot krabben opties aanbieden, zoals een krabpaal. Het robuuste kattenras is niet bijzonder vatbaar voor ziekten - een regelmatig bezoek aan de dierenarts is nog steeds vereist.

Video: Try Not To Laugh Challenge #4 (Juli- 2020).