Informatie

Training bijtremming bij puppy's: tips voor uw hond


Als u een nieuwe jonge hond koopt, moet uw puppy leren bijten te remmen. Dit betekent het vermogen om de eigen bijtkracht te beheersen, vooral tijdens het spelen. De kleine viervoetige vriend heeft meestal al van zijn hondenmama en zijn broers en zussen geleerd hoe hard hij met collega-soorten kan bijten tijdens het ravotten. Mensen hebben echter een meer gevoelige huid, dus zelfs een lichte kneep kan pijnlijk zijn. Honden leren de beetremming het beste als puppy - Shutterstock / Mila Porytska

De beste manier om bijtremming bij puppy's te trainen is speels maar consistent. Het doel van de training is dat uw hond begrijpt dat hij zijn tanden niet te stevig in het spel moet gebruiken. Als kinderen in het huishouden wonen, leert u uw puppy voor de eenvoud dat hij geen mensen moet bijten, zelfs niet voorzichtig.

Dit is hoe uw puppy beetremming leert tijdens het spelen

Om uw hond te trainen om te stoppen met bijten, heeft u rust, tijd en geduld nodig, evenals een hondenspeelgoed dat uw puppy veilig met zijn tanden kan vastpakken. Als u honden ziet spelen met elkaar met hun broers of zussen of hun ouders, kunt u eenvoudig leren hoe u uw puppy kunt leren om het bijten te remmen. Zodra een puppy te hard bijt tijdens het manoeuvreren, jankt zijn speelpartner kort en onderbreekt het ravotten. De hondenmoeder kan de snuithandgreep nog steeds gebruiken in het geval van bijzonder brutale nakomelingen, wat soms wordt aanbevolen als een middel om mensen te informeren. Er is echter veel dat je als persoon verkeerd kunt doen, dus het wordt met name aanbevolen om te stoppen met spelen als trainingsmethode.

Zodra je puppy je hand, arm of kuit knijpt tijdens het spelen, zeg je "Aua" en stop je met spelen. Wanneer de kleine viervoetige vriend weer is gekalmeerd, start je het spel opnieuw. Zolang je hond alleen in het speelgoed bijt, gaat de razernij door, het spel wordt alleen onderbroken als hij je met zijn tanden slaat. Beetje bij beetje realiseert hij zich dat hij je niet mag knijpen als hij met je speelt, omdat dit onmiddellijk tot het einde van het plezier leidt.

Overdreven puppy? Train bite inhibitie door time-outs

Soms is dit echter niet voldoende om de jonge hond te trainen om te stoppen met bijten. Als uw puppy te overdreven en eigenwijs is tijdens het spelen, is hij niet ontvankelijk genoeg om het principe te begrijpen dat het spel alleen zal doorgaan als hij niet bijt. Loop in dit geval even weg of draag de puppy even naar een andere kamer als hij zijn tanden erin steekt tijdens het spelen. Een paar minuten zijn genoeg - het zou geen straf moeten zijn, maar een hulpmiddel voor de jonge hond om zijn opwinding te bedwingen. Dit werkt beter met een kleine pauze dan wanneer het spel doorgaat. Na de korte pauze kunt u de bijtremmer opnieuw trainen en de spelonderbrekingen en korte pauzes herhalen totdat uw puppy zijn les heeft geleerd.

Puppyspeelgoed: activiteit voor kleine honden

Spelen is leuk! Natuurlijk vinden niet alleen volwassen honden dit, maar ook puppy's ...

Kinderen en honden: Bijtremming is vooral belangrijk om te leren

Trainingbeetremming moet worden overgenomen door volwassenen of oudere kinderen die verantwoord en rustig met de hond kunnen spelen. Kleine kinderen kunnen hun kracht nog niet beoordelen en moeten eerst leren omgaan met honden, en hebben nog niet de innerlijke rust en veiligheid om zich duidelijk uit te drukken tegenover de hond.

Als uw puppy de bijtremming niet goed heeft kunnen leren, kunnen er gemakkelijk ongelukken gebeuren tijdens het spelen met kinderen. Leer uw hond daarom vanaf het begin met behulp van de bovenstaande methoden dat hij alleen zijn tanden kan gebruiken bij het spelen met objecten. Desondanks mogen kinderen en honden nooit zonder toezicht worden achtergelaten, ongeacht hoe goed de viervoetige vriend zich gedraagt. Als je een volwassen hond hebt zonder beetremming, kun je het beste hulp krijgen van een ervaren hondentrainer.