Kort

Hebben katten probiotica nodig in hun dieet?


Probiotica voor katten worden aangeboden in verschillende variaties. Of de probiotische voedingsmiddelen en supplementen daadwerkelijk een gezondheidsbevorderend effect hebben, is afhankelijk van het individuele geval. Lees hier wat probiotica zijn en waarvoor ze worden gebruikt. Probiotisch voer kan in sommige gevallen goed zijn voor de gezondheid van uw kat - Shutterstock / Jakub Zak

Om erachter te komen of probiotische producten zinvol zijn voor uw kat, moet u zich bewust zijn van het werkingsmechanisme en de targeting van probiotica. Lees hier meer over de bacteriën om de beste beslissing te nemen voor uw kamertijger.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn bepaalde levende en nuttige bacteriën die de gezondheid kunnen bevorderen. De bekendste zijn probiotica in melkproducten, de zogenaamde melkzuurbacteriën, zoals lactobacilli of bifidobacteriën. Enterococcus faec is een van de probiotica die nuttig is voor katten. Ze zijn echter niet opgenomen in de gebruikelijke voorbereidingen.

Om probiotische kiemen effectief te laten zijn, moeten ze bestand zijn tegen maagzuur en spijsverteringsenzymen en in staat zijn om door de maag en dunne darm te gaan. Alleen als ze levend in de dikke darm komen, kunnen ze de darmflora ten goede komen en dus een positief effect hebben op het hele organisme.

Bacteriën worden als "probiotisch" voor katten beschouwd als ze ...

● een gezondheidsvoordeel hebben voor de ontvanger.
● levend in de darm aankomen om te kunnen werken.
● hebben geen pathogene eigenschappen, d.w.z. zijn onschadelijk voor de gezondheid.
● zijn aangepast aan het spijsverteringskanaal van katten.
● geschikt zijn voor de vervaardiging van het betreffende product.

Waarom vaccinatie zo belangrijk is voor kittens

Het immuunsysteem van de kittens is nog niet volledig ontwikkeld. Daarom is vaccinatie ...

Hoe en waar werken probiotica aan?

Probiotische producten en supplementen kunnen in zeer verschillende gebieden een positief effect hebben op de gezondheid van uw fluwelen poot. Als uw kat bijvoorbeeld problemen heeft met de darmflora of het immuunsysteem, kan een probiotisch dieet zinvol zijn.

Probiotisch voedsel kan een gunstig effect hebben op de microflora in de darm als uw huistijger het voedsel regelmatig consumeert. Positief Effecten op de darmflora hier opnemen:

● Remming van ongewenste bacteriën
● Bescherming tegen het binnendringen van ziekteverwekkers
● Diarree verlichten door darminfecties
● Regulatie en stimulatie van stoelgang in geval van constipatie

Probiotica helpen ook uw kat Maagdarmstelselaandoeningen, Het volgende is van toepassing op zowel diarree veroorzaakt door bacteriën als die veroorzaakt door virussen: probiotica hebben preventieve en genezende effecten. Gunstige effecten worden ook aangetoond voor ontstekingen in het maagdarmgebied (gastro-enteritis), bijvoorbeeld in verband met voedselintolerantie. Probiotica kunnen ook helpen bij de ziekte van candida albicans door het aantal schimmels te verminderen.

Probiotica hebben meer tijd nodig om door het maagdarmkanaal te gaan en bevatten levende micro-organismen waarin het enzym voor het afbreken van melksuiker aanwezig is. Dit heeft positieve effecten op lactose-intolerantie, d.w.z. één lactose-intolerantie, die zich ontwikkelt bij de meeste katten na het overschakelen naar een vast dieet.

Probiotica hebben er een positieve invloed op het immuunsysteem: Ze verhogen de activiteit van de lichaamscellen. Deze vormen afweermiddelen die vreemde stoffen en ziekteverwekkers bestrijden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dus het lichaam van je fluwelen poot kan beter tegen ziektekiemen vechten.

Sommige probiotische bacterieculturen kunnen dit doen Verlaag het risico op kanker van uw kat, Ze verminderen het aantal bacteriën dat enzymen bevat die kanker kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen probiotica kankerverwekkende stoffen uit voedsel binden en de vorming van secundaire galzuren remmen, die ook als kankerverwekkend worden beschouwd.

Fibrosarcoom bij katten: oorzaken van de kwaadaardige tumor

Fibrosarcoom is een kwaadaardige huidtumor. De cellen van het bindweefsel (fibrocyten) degenereren ...

Heeft mijn kat probiotica nodig?

Als uw kat gezond is en geen afwijkingen vertoont in een van de genoemde gebieden, kunt u het zonder probiotische producten doen of als preventieve maatregel gebruiken. Het goede ding: als u probiotica gebruikt, zijn er geen risico's bij regelmatig gebruik, ze zijn onschadelijk voor de gezondheid.

Omdat probiotische melkzuurbacteriën een natuurlijke weerstand hebben tegen sommige soorten antibiotica, kunnen ze ook worden ingenomen tijdens medicamenteuze therapie, bijvoorbeeld ontwormen.

Bij het doseren van de probiotische bacteriën is er momenteel geen exacte kennis over hoeveel probiotica gunstig zijn voor de gezondheid van uw kat. Een effect van probiotische yoghurt is bijvoorbeeld controversieel, omdat het slechts een kleine hoeveelheid probiotische bacteriën bevat. In geval van twijfel is het het beste om gedetailleerd advies in te winnen bij uw dierenarts.

Video: Alles wat je moet weten over anale jeuk (Juli- 2020).